BEVEGONYTT

Vår bransch är full av spännande projekt att ta del av samtidigt som branschen kontinuerligt utvecklas. Detta samlar vi i BevegoNytt, det som tidigare var en papperstidning är nu digitalt. Här publicerar vi allt ifrån, fantastiska kundprojekt till informativa artiklar om produkter eller förändringar i branschen.

Efter 70 år i branschen fortsätter Engströms Isolering att utvecklas

14 oktober 2020
År 1950 startade Arthur Engström företaget Engströms Isolering. Arthur är farfar till Mats Engström som idag driver vidare företaget tillsammans med sin kusin Stefan Engström. I 70 år har företaget nu arbetat inom teknisk isolering med fokus på VS, kyla och industri. Engströms Isolering arbetar med projekt inom ett geografiskt område från Båstad till Ystad och har kontoret i Ramlösa i Helsingborg.

Thomas på Mölndals Expressen levererar specialbeställningar i expressfart

07 oktober 2020
Ibland blir det fel. Ibland svänger ventilationskanalen åt höger när den skulle svänga åt vänster, ibland är det en balk i vägen precis där kanalerna ska monteras och ibland har bredden förväxlats med höjden. När man upptäcker att man gjort ett fel i beställningen och tvingas stanna upp i monteringen behöver man riktigt snabb hjälp, Bevegos räddare i nöden kallas för Mölndals Expressen.

Arkitekten välkomnar resenärer med flaggor från hela världen

23 september 2020
Under våren 2021 kommer hotellet på Göteborg Landvetter Airport att stå klart. De 22 000 kg plåt i form av världens flaggor som du kunnat läsa om i BevegoNytt tidigare är nu monterade på fasaden. Det är arkitektbyrån Wingårdhs som har gestaltat hotellet, där Gert Wingårdh varit huvudansvarig arkitekt. I denna intervju kan du läsa om hans tankar kring hotellet.

Weland Stål förbereder för en säker morgondag

10 september 2020
Som ledande leverantör av produkter inom taksäkerhet gör Weland Stål vardagen säker för mängder av entreprenörer. De har egen avdelning för produktutveckling, egen testhall, samarbete med RISE och driver säkerhetsfrågor i olika standardiseringskommittéer. Här berättar Anders Rost på Weland Stål om hur de utvecklar branschen.

I Halmstad samverkar Dahl, Optimera och Bevego under samma tak

02 september 2020
Samtidigt som Bevego skulle etablera sig i Halmstad år 2014 letade både Optimera och Dahl efter nya lokaler. De tre företagen som alla ägs av industrikoncernen Saint-Gobain beslutade att bygga nytt och flytta in under samma tak. Det är enda platsen i Sverige där företagen samverkar på detta sätt, men Bevegos platschef Peter Karlsson ser tydliga synergier.

En omtäckning som kräver sin plåtslagare

26 augusti 2020
Efter att ha vunnit Lidköping kommuns upphandling har Skara Plåt gjort en omtäckning av plåttaket på Wennerbergskolan. Den gamla plåten togs bort, undertaket kollades över och återställdes vid behov, och ca 1000 kvadratmeter ny GreenCoat plåt i färgen ärggrön lades på.

1308 stansade flaggor i plåt täcker hotellets fasad

19 augusti 2020
Kode Plåt har startat ytterligare ett arbetsskift för att 16 timmar om dagen kunna stansa flaggor till hotellet i Landvetter. 22 000 kg plåt ska bli 1308 st flaggor med 18 630 hål i varje flagga, och 36 st länder kommer vara representerade på fasaden på detta prestigefyllda projekt.

15 år som turbilschaufför för Bevego

29 juli 2020
“Det är ett helt led av människor som påverkar kundens intryck av Bevego och vår service. Det tar inte slut när en säljare fått in en order. Efter det ska administrativa uppgifter utföras, lagerpersonalen ska plocka och packa produkterna, och chaufförerna ska leverera varorna så att de finns hos kunden i rätt tid. Det är många personer inblandade.” säger Peter Strålman som kör en av Bevegos turbilar.

Stort genomslag med interna webbutbildningar inom ventilation

22 juli 2020
Alla fysiska möten med kunder och leverantörer har såklart påverkats av coronapandemin. Bevego funderade därför på nya sätt att utveckla kompetens i dessa tider, och resultatet blev interna webbutbildningar.

Ny branschstandard ger även efterlängtat fokus på isolering av ventiler

15 juli 2020
Branschstandard Teknisk Isolering, BTI Den 30 mars 2020 publicerade Isoleringsfirmornas förening en ny branschstandard för teknisk isolering. Den nya standarden ska underlätta och hjälpa hela byggbranschen, framförallt VVS-branschen. Fokus ligger på hållbarhet och att göra klimatsmarta val, för mindre påverkan på klimatet och lägre energikostnader.

Tusentals kassetter i zink bildar en unik horisontalpanel

08 juli 2020
Med tusentals zinkkassetter, dolda infästningar och mängder av speciallösningar står nu byggnaden klar på området Innovatum i Trollhättan. Pogab skapade en fantastiskt fasad på Byggnad 20, och fick därför återigen uppdraget på Byggnad 103. Den unika fasaden består av kassetter i titanzink som Rheinzink och Bevego levererat.

Anpassningsbara egenskaper och fördelar med plåt

01 juli 2020
För att sammanfatta fördelarna med plåt redan här i inledningen skulle man kunna säga formbart, korrosionsbeständigt och vackert. Men det är mer komplext än så, du kan ge plåten otroligt många olika egenskaper och användningsområdena är näst intill oändliga.

Mängder med ventilation i precis rätt tid till Geely Innovation Centre

24 juni 2020
Den första fasen av Geely Innovation Centre är två kontorsbyggnader om totalt ca 55 000 kvm som utöver kontor kommer innefatta restauranger, kaféer och butiker. Det är på Lindholmen i Göteborg som denna innovationshubb för det Svenska fordonsklustret håller på att växa fram. Området kommer bli ett öppet campus som uppmuntrar till samarbete och interaktion, och en plattform som möjliggör teknologisk innovation och tvärkulturellt utbyte.

Bevego i Bäckebol firar 1 år

17 juni 2020
17 juni 2019 öppnades Bevegos största filial och nu har verksamheten i Bäckebol varit igång i exakt ett år. Vi har fått en intervju med platschef Basem Kurdali om hur det senaste året gått och hur mottagandet från kunderna varit.

Nya lokaler för Bevego i Uppsala möjliggör efterlängtad utveckling

03 juni 2020
Den 1 juni slogs dörrarna upp till de sprillans nya lokalerna på Kastgatan 4 i Uppsala. Här har Bevegofilialen mycket plats att expandera sin verksamhet på, och erbjuda kunderna ett större sortiment. Arbetsmiljön får ett rejält lyft och medarbetarna är ivriga att hjälpa kunderna i den nya och fräscha butiken.

Infästningar från EJOT - Att välja rätt skruv

27 maj 2020
Skruv som skruv eller? Vi har intervjuat EJOTs teknik- och produktchef Fredrik Sävhammar för att lära oss mer om infästningar. Det är mycket att tänka på när man ska välja infästning, därför kommer här en guide med 5 steg till rätt skruv.