BEVEGONYTT

Vår bransch är full av spännande projekt att ta del av samtidigt som branschen kontinuerligt utvecklas. Detta samlar vi i BevegoNytt, det som tidigare var en papperstidning är nu digitalt. Här publicerar vi allt ifrån, fantastiska kundprojekt till informativa artiklar om produkter eller förändringar i branschen.

Vinnarna i SGDS Extra Padel Tour

11 maj 2022
Det är många i byggbranschen som anammat sporten padel, därför föll valet på en padelturnering när SGDS Extra skulle ordna event för sina medlemmar. Padel innebär både träning och ett socialt sammanhang - en perfekt aktivitet för kollegor, säljare och kunder att utföra tillsammans. Anmälningarna till SGDS Extra Padel Tour trillade in och bollen sattes i spel.

Tack till alla som besökte oss på Nordbygg

04 maj 2022
Nordbygg är Nordens största mötesplats för bygg- och fastighetsbranschen, och ca 48 000 besökare lockas till mässan när den anordnas i Älvsjö. Många upplevde att det var fler besökare än vanligt, kanske var längtan efter att träffa personer i branschen ovanligt stor, efter en lång period av social distansering. Vi på Bevego är mycket nöjda med veckan, och vi vill säga stort tack till alla er som kom förbi och sa hej i vår monter!

Del 2: Vad gömde sig under plåttaket?

27 april 2022
I höstas besökte vi projektet Fältskären i Skövde där KAEFER var i full gång med att byta det 2000 kvadratmeter stora taket. Fastigheten består av studentlägenheter och på taket finns 36 stycken takkupor som krävde hög hantverksskicklighet av plåtslagarna. Flera tusen timmar plåtslageriarbete har lagts ner och Jimmy Järlesand som är avdelningschef på KAEFER sammanfattar projektet.

Fler målar om plåttaket istället för att lägga nytt

20 april 2022
Att måla om ett plåttak kan vara ett alternativ till att byta ut hela taket, det är också en åtgärd som gör att plåten och taket håller längre. I Stockholmsområdet är det vanligare att måla om plåttak jämfört med i resten av Sverige, men kanske går vi mot en tid då fler företag kommer erbjuda plåttaksmålning. Eftersom att priserna och tillgången av plåt är oviss kan takfärg vara något som fler får upp ögonen för.

Sinusplåt i inomhusmiljö för en visuell effekt

06 april 2022
Det är extremt ovanligt att plåtslagare arbetar inomhus. Christian Wihlsson och Stefan Andreasson har sammanlagt 55 års erfarenhet som plåtslagare, och ingen har tidigare arbetat med ett projekt inomhus. Förrän nu. Det är en stor lärandemiljö på Chalmersområdet i Göteborg som genomgått en omfattande renovering, och i den nya miljön har plåt fått en framträdande roll.

Del 2: Intensivt arbete med en inflyttning per månad

30 mars 2022
I januari 2022 var det inflyttning i det första huset på Piloten 10. Totalt innefattar projektet 11 huskroppar, och fram till mars 2023 ska ett hus per månad färdigställas för inflytt. Det innebär ett intensivt arbete på en byggarbetsplats som krymper och krymper.

Verktyg, nyheter och mycket folk!

23 mars 2022
Minimässor är ett inarbetat koncept hos oss på Bevego dit både kunder och leverantörer återkommer, men det ligger mycket jobb bakom. Vi har pratat med Anders Josefsson som är platschef på Bevego i Jönköping, han vet vad som krävs för ett lyckat event, och vad som lockar kunderna till att besöka minimässorna.

ebm-papst skickar ut fläktexperter på turné

16 mars 2022
Ur pandemin har många nya och innovativa lösningar fötts. Ett gott exempel är ebm-papst “Fläktexperter på turné” där man inrett en trailer med en fläktsimulator som i realtid visar hur mycket energi man kan spara genom att modernisera ett ventilationssystem. Nu planeras en landsomfattande turné och snart besöker fläktexperterna från ebm-papst en Bevegofilial nära dig.

200 lägenheter brandtätas av specialister

09 mars 2022
Hos DT Isoleringsteknik AB är det flera i teamet som uteslutande arbetar med brandtätning, och när man lägger 100% av sin arbetstid på en sak blir man något av en expert. DT Isoleringsteknik AB satsar på medarbetare som specialiserat sig på brandtätning, och målet är att bli ännu fler för att möta efterfrågan. Idag arbetar de för fullt på projektet Tullholmsviken i Karlstad där ca 200 lägenheter håller på att brandtätas.

Finalister i årets Plåt-SM, och 2020 års vinnare

02 mars 2022
Uttagningen till SM för unga plåtslagare 2022 har nu genomförts på gymnasieskolor runt om i Sverige. Över 100 blivande plåtslagare i årskurs 3 var med och tävlade, och den bästa från varje skola skickade in sitt bidrag för bedömning till den centrala juryn. Årets sex finalister som får tävla i finalen är nu presenterade, mer om det längre ner. Vi passade på att göra en intervju med Hadi Barbari som stod som vinnare av Plåt-SM 2020. (Hadis bror fick dessutom bäst resultat i årets uttagning på Uppsala Yrkesgymnasium, men hur gick det sedan?)

Top Employer Europe - för fjärde året i rad

23 februari 2022
Top Employers Institute har i uppdrag att identifiera och certifiera ledande arbetsgivare världen över. Bedömningen görs på underlag kring HR-området och kriterierna utvecklas varje år för att hålla certifieringen aktuell. Det är nu fjärde året i rad som Bevego får den fina utmärkelsen Top Employer Europe. Karin Hedgren är HR-chef på Bevego och berättar mer om vad denna utmärkelse betyder.

Upptäck profilerad plåt från ny avtalsleverantör

16 februari 2022
I Anderslöv i Skåne ligger ett företag som har tillverkat profilerad plåt sedan 1983, och när man kommer från Anderslöv är det naturligt att man är mer känd i södra Sverige än i norr. Bevegofilialer i region syd har länge arbetat med plåt från företaget Mera System, men än har produkterna inte nått region norr. Eftersom att Mera System är avtalsleverantör till Bevego från och med 1 januari 2022 blir det nu ändring på det.

Utvecklat vajersystem ger många fördelar

09 februari 2022
Plannja är en stor leverantör som förser Bevego med plåt och takavvattning, och som dessutom arbetar med taksäkerhet. Under 2019 förvärvade SSAB-koncernen företaget Piristeel, och Plannja som också tillhör koncernen kunde dra nytta av förstärkningen när resurserna kring taksäkerhet nu blev ännu starkare. Tillsammans med Piristeel OY har Plannja utvecklat en ny typ av vajersystem som du kommer att hitta hos Bevego.

Resultatet av en lyckad kampanj om ventilation

02 februari 2022
Under hösten pågick kampanjen Hur andas ditt hus? som drevs av organisationen Svensk Ventilation. Syftet var att väcka uppmärksamhet kring ventilation och vikten av bra inomhusklimat. Svensk Ventilation har arbetat och utvärderat efter tre kategorier; skola, arbetsplats och bostad. Så vad blev resultatet?

Bevegos resa: Peter var en av 21 grundare

26 januari 2022
Bevego är idag ett av Sveriges ledande grossist- och handelsföretag inom byggplåt, teknisk isolering och ventilation. Men även de största av organisationer har en gång börjat som en idé. I Bevegos fall startade resan för 28 år sedan när 21 personer fick sparken från jobbet. De bestämde sig för att gemensamt kavla upp ärmarna och starta ett eget litet bolag istället. Men att hålla det litet, det gick ju sådär.

Ökad kunskap om byggplåt hos arkitekter

19 januari 2022
I november presenterades en ny undersökning som gjorts på uppdrag av branschorganisationen Svensk Byggplåt. Undersökningen visar att nära 9 av 10 arkitekter, 89% av de tillfrågade som föreskrivit byggplåt är nöjda med slutresultatet. Jämfört med motsvarande undersökning som gjordes under 2016 har den siffran nu ökat med 22%. Det är främst tre faktorer som har lett till nöjdare arkitekter.

Ny kundklubb för Bevego och flera andra butiker

12 januari 2022
För två år sedan började tankarna på en ny kundklubb. Den skulle förenkla för medlemmarna och göra det smidigt att samla poäng från alla butiker inom koncernen. Nu har detta blivit verklighet och den 10 januari lanserades den helt nya kundklubben med namnet SGDS Extra. Inger Lönn arbetar som kundklubbsansvarig och här berättar hon mer om fördelarna med det nya konceptet.

Bevegos vd sammanfattar året 2021

15 december 2021
Ni som hängt med i BevegoNytt under året vet att det har hänt mycket inom Bevego under 2021. Vi har skrivit om nya produktionsanläggningar, utvecklade affärsområden, utökat sortiment, nya lokaler på flera håll i landet och många spännande kundprojekt. Här i årets sista artikel sammanfattar vår vd Peter Hamberg året som gått. Vi vill också passa på att säga stort tack för detta året. Tack till alla våra fantastiska medarbetare, kunder och leverantörer som gör det möjligt för oss att fortsätta!

Ventilationen utmanas av fukt och klor i badhuset

08 december 2021
Att vara ventilationsentreprenör vid byggnationen av ett badhus är tidskrävande och mer komplext jämfört med en vanlig fastighet. Här måste man ta hänsyn till luftfuktighet, klor och andra kemikalier som används i ett badhus. Detta är faktorer som har enormt stor inverkan på ventilationssystemet. Jonas Folkesson på JFK AB står med dessa utmaningar just nu då han och kollegorna är mitt i byggnationen av Kristianstads Badrike.

Från lantbrukare till plåtslagare

01 december 2021
Ulf Jönsson driver företaget AB Bleck & Plåt Ulf Jönsson, men det var inte självklart att han skulle arbeta som plåtslagare. År 1990 tog han över ett lantbruk i Lund som hans föräldrar drev. Idag finns gården kvar i Ulfs ägo men verksamheten som drivs på gården är inte längre ett lantbruk utan ett plåtslageri. Verkstaden finns i en av byggnaderna på gården, och det är härifrån som Ulf och de fyra medarbetarna utgår. Just nu arbetar de för fullt med en bandtäckning på brf Prästkragen i Lund.

Vi följer utesäljaren Jesper: “Inget slår ett personligt möte!”

24 november 2021
Jesper Ericsson har jobbat som säljare i 23 år, varav de senaste 8 åren här på Bevego som ansvarig utesäljare för Isolering Väst. Är man yrkesverksam inom isolering i Västra Götalandsregionen och har frågor om Bevegos sortiment är det Jesper man ska snacka med! “Det blir många samtal till olika kunder varje dag och det är väldigt roligt att få en relation med dem och lära känna dem ordentligt.” berättar han när vi sätter oss i bilen för att köra mot dagens första kundmöte i Halmstad.

Steel Servicecenter väckte uppmärksamhet på Subcontractor

17 november 2021
Under 2020 stod Bevegos största satsning någonsin klar, ett toppmodernt Steel Servicecenter på 10 500 kvadratmeter i Landvetter. Förra veckan var det dags för den årliga mässan Subcontractor, och Bevego var på plats på Elmia för att berätta om den moderna anläggningen. Mässan resulterade i ett ökat intresse för produktionsanläggningen, och våra säljare fyllde sina kalendrar med spännande företagsbesök framöver!

Fler projekt med stora ventilationsaggregat

10 november 2021
Att skapa ett nytt arbetssätt och arbeta in nya inköpsmönster tar lång tid, speciellt i byggbranschen där processerna är långa. Under flera år har Bevego samarbetat med företaget Komfovent, och nu börjar man se riktigt bra resultat. Fler och fler av Bevegos kunder genomför lyckade projekt med större ventilationsaggregat från Komfovent.

Ventilation stod i centrum under minimässorna

03 november 2021
Höstens minimässa har nu rest runt till tre Bevegofilialer där ventilation stod på agendan. Det var filialerna i Halmstad, Göteborg (Bäckebol) och Karlstad som bjöd in både kunder och leverantörer, och efter en intensiv vecka är vi på Bevego mycket glada över den fina respons vi fått. Vi hoppas att vi har bjudit på både inspiration och kunskap!