BEVEGONYTT

Vår bransch är full av spännande projekt att ta del av samtidigt som branschen kontinuerligt utvecklas. Detta samlar vi i BevegoNytt, det som tidigare var en papperstidning är nu digitalt. Här publicerar vi allt ifrån, fantastiska kundprojekt till informativa artiklar om produkter eller förändringar i branschen.

Brand- och kylisolering var årets tema

20 oktober 2021
Den 14 oktober gick årets upplaga av IF-mässan av stapeln. Det var Isoleringsfirmornas Förening som traditionsenligt bjöd in till medlemsträff med föreläsningar och mässa. 120 personer inom teknisk isolering, både entreprenörer och leverantörer samlades på Hasselbacken i Stockholm, och Bevego var på plats för att vara en del av dialogen inom teknisk isolering i Sverige.

Altech: För en hållbar ventilationsinstallation

06 oktober 2021
Efter semestern började Bevego att skicka ut information om varumärket Altech till sina 33 butiker. Ute på filialerna startade då förberedelserna kring att ta emot hela eller delar av det nya sortimentet. Altech är ett varumärke som erbjuder noga utvalda produkter för en hållbar VVS och ventilationsinstallation. Nu finns bland annat Altechs tilluftsdon och frånluftsdon i alla Bevegobutiker.

Enmansföretaget som vann “Årets Plannjatak”

29 september 2021
Robert Persson är plåtslagare och har drivit sitt företag Rydebäcks Plåtslageri sedan 2004. I 17 år har Robert varit själv i företaget, ändå har han genomfört många stora projekt i egen regi. Han anser själv att han har en förmåga att ta sig vatten över huvudet. Ett projekt som egentligen var alldeles för stort för att tacka ja till var gamla Hotell Öresund i Landskrona. Detta projekt blev sedan utsett till “Årets Plannjatak 2020”.

Projekt för ökad kännedom om ventilation

22 september 2021
Vecka 37 startade en stor rikstäckande kampanj med namn Hur andas ditt hus? Det är branschorganisationen Svensk Ventilation som driver kampanjen i syfte att utbilda Sveriges befolkning om ventilation och vikten av ett bra inomhusklimat. Håll utkik efter kampanjens dekaler, de syns gärna i samband med en uteluftsgaller eller ett luftdon. Kampanjen sker främst digitalt men också fysiskt. Alla medlemmar som vill kan vara med och bidra till ökad kunskap.

36 takkupor kräver traditionell hantverksskicklighet

15 september 2021
Bevego har under lång tid levererat material inom teknisk isolering till företaget KAEFER. I början av 2020 satsade KAEFER på en ny avdelning i Mariestad som bland annat innefattade byggnadsplåtslageri. Det gjorde att Bevego fick möjlighet att börja leverera byggplåt, och tack vare en lyckad leverans under ett mycket komplicerat läge på marknaden kan samarbetet nu utvecklas.

Nya appen fyller behov inom riskarbete

08 september 2021
Roofac är experter på fallskydd och arbetar inom flera olika affärsområden som har med höghöjdsarbete att göra. I deras arbete har de behov av funktioner som fram tills idag inte funnits i ett digitalt utförande. Därför bestämde sig Roofac för att ta fram en plattform som samlade dessa funktioner på ett och samma ställe. Bevego som trodde på idéen har varit med sedan start.

Spetskompetens hos Bevego: Taksäkerhet

01 september 2021
Vi på Bevego säljer taksäkerhetsutrustning till proffs. Yrkesgrupper som byggnadsplåtslagare, snickare och takläggare finns bland våra kunder. Förutom att vi lagerhåller produkter från tre av Sveriges ledande varumärke kan vi bistå med utbildning och vår stora kompetens. Vårt sortiment är noga utvalt med fokus på att det ska vara enkelt att montera och säkert att använda.

Bevego antar transportutmaningen från Fossilfritt Sverige

25 augusti 2021
Fossilfritt Sverige ligger bakom transportutmaningen med syfte att minska koldioxidutsläppen från inrikestransporter i Sverige. Bevego arbetar med att tillgängliggöra produkter för sina kunder, och två tredjedelar av produkterna körs ut med bil vilket gör att verksamheten kräver ett stort transportarbete. För Bevego var det ett naturligt steg att anta transportutmaningen.

Arbetar helst med utmanande samhällsbyggnader

18 augusti 2021
Ebes Ventilation i Västerås tycker att de allra roligaste uppdragen är att vara med och bygga fastigheter anpassade för samhällsservice, som till exempel skolor och vårdboende. Det är både utmanande och fyller en viktig funktion i samhället. Just nu arbetar Ebes Ventilation med etapp två på Irstaskolan i Västerås, ett av deras största projekt någonsin.

En hållbar arbetsfördelning på Uppsala Isolering

04 augusti 2021
Tony och Joachim kände varandra sedan tidigare och jobbade på Uppsala Isolering ihop. När Tony frågade Joachim om han ville bli delägare fanns ett krav, att Joachim tog hand om det administrativa. Ett mycket bra upplägg tyckte de båda! Sedan 2002 driver de Uppsala Isolering tillsammans och har en arbetsfördelning som gör att de inte behöver arbeta på kvällar och helger.

121 år gammalt plåtslageri drivs i fjärde generation

07 juli 2021
Franzéns Plåt i Gävle är ett anrikt plåtslageri som är över 100 år gammalt, den erfarenheten är svår att slå. Idag är det syskonen Jan-Åke Franzén och Pernilla Franzén som driver vidare plåtslageriet som deras farfars far Frans Oskar Franzén startade år 1900. Nu har de många uppdrag igång, bland annat renoveringen av den vackra Brynässkolan som är byggd 1905.

Fokus på skärskydd i nytt sortiment med handskar

30 juni 2021
Att ta in ett nytt sortiment i butikerna är en process i flera steg. Just nu utvecklar Bevego sitt sortiment med handskar, och sedan ett par veckor tillbaka hittar du varumärket Hanvo® Bestgrip på flera filialer. Nu inleds en period då handskarna från Hanvo® Bestgrip ska testas och utvärderas av kunderna. Det nya sortimentet innefattar handskar med skärskydd och montagehandskar.

Habo Plåt kan konsten att behålla ett familjärt team

23 juni 2021
Det var år 1967 som Alf Karlsson grundade sitt företag inom plåt och ventilation. Hans söner växte i princip upp i verkstaden och direkt efter grundskolan började Joakim och Mikael som lärlingar på pappas företag. Valet var självklart och sedan dess har bröderna fortsatt att utvecklas inom branschen, de har alltid något spännande på gång.

GRAFT Handbok förenklar valet av brandskydd

16 juni 2021
För drygt ett år sedan inledde Bevego ett samarbete med varumärket GRAFT, och sedan dess har GRAFTs högkvalitativa produkter inom passivt brandskydd varit uppskattade ute på filialerna. På uppdrag av Bevego har GRAFT nu tagit fram en handbok som förenklar valet av brandskydd och samlar dokumentation med fokus på brandklass EI60.

Efter 30 år i samma lokal flyttar VentCenter i Malmö

09 juni 2021
Precis intill filialen i Malmö har en ny verkstad vuxit fram och i förra veckan var det dags för öppning. Det är Bevegos VentCenter som tidigare låg i Vintrie i Malmö som nu fått nya lokaler på Risyxegatan. Att samla de olika verksamheterna i Malmö på ett och samma ställe blir ett lyft för både medarbetare och kunder.

Årets byggkvinna - En inspiratör för hela branschen

02 juni 2021
I år var första året som utmärkelsen Årets Byggkvinna delades ut, och titeln gick till Emmalena Andersson i Uddevalla. När vi får en intervju med henne är hon glad både över utmärkelsen och över att branschen är redo för detta pris, men säger att även om vi önskar att branschen var så jämställd att priset kunde heta Årets Byggperson så är vi inte riktigt där än.

Del 1: Ett lyckat projekt ledde till ett nytt, precis likadant

26 maj 2021
Kvarteret Mejeriet i Örebro består av 530 lägenheter och är ritat av Sweco. För sitt arbete vann Sweco Örebro kommuns byggnadspris 2020. Husherren Fastigheter AB var beställare av projektet, och det är förståeligt att de var nöjda med resultatet. Så nöjda att de nu har påbörjat ett precis likadant projekt. Edvin Backau på Falls Plåtslageri AB arbetade fyra år på Mejeriet, och vi har nu fått en intervju med honom angående det nya projektet.

Följ med plåtslagarna Fredrik och Robin på jobbet

19 maj 2021
Vad innebär det egentligen att vara plåtslagare? Hur ser en vanlig dag på jobbet ut? Och vad är det bästa med yrket? Det tar vi reda på när vi besöker Fredrik Petersén och Robin Lindström som arbetar på Hisingstads Bleck- och Plåtslageri AB. Just nu lägger de ett nytt tak på en fastighet i Majorna där vindsvåningen har byggts om till lägenheter.

Det var läge för Hammarstedts att testa kylbafflar från TROX

12 maj 2021
Hammarstedt´s Kyl & Inneklimat är ventilationsentreprenörer i ett ROT-projekt i Kalmar. Befintliga lokaler i kvarteret Telemarken genomgår en omfattande förändring för att göra plats för ca 900 skolelever. Fastigheten är rund vilket gör monteringen av ventilationssystemet lite speciell, och i projektet används flera spännande produkter från TROX. 

Förfalsad plåt gav fördelar på Kompassen i Luleå

05 maj 2021
I Luleå håller den nya stadsdelen Kronan på att växa fram. Ett av projekten består av 157 stycken lägenheter som tillsammans bildar kvarteret vid namn Kompassen. Här ligger fokus på hög miljöprofil med låg energiförbrukning. Storfors Plåtslageri AB är bland annat tak- och plåtentreprenör i projektet och valde att beställa förfalsad plåt från Bevego.

Det starka varumärket Sika flyttar in på hyllorna

28 april 2021
På Bevego uppdaterar vi kontinuerligt vårt sortiment för att erbjuda det senaste på marknaden och möta branschens krav inom allt från miljö till byggregler. Vi vill också vara flexibla i vårt utbud för att kunna möta kundernas efterfrågan. Nu har vi en riktigt bra och rolig nyhet i alla våra 33 butiker, som vi tror och hoppas att våra kunder kommer uppskatta.

Plåt-SM är en höjdpunkt för nästa generations plåtslagare

21 april 2021
Sedan 1986 har tävlingen SM för unga plåtslagare genomförts i syfte att lyfta och skapa uppmärksamhet kring byggnadsplåtslageri och locka fler ungdomar till yrket. Under många år har vi på Bevego stöttat tävlingen och varit en av sponsorerna. I år gick finalen av stapeln på PVF Teknikcentrum i Katrineholm den 15 april och som vinnare av Plåt-SM stod Elias Karlsson från Falun. Efter segern fick vi en pratstund med Elias.

Ett hedersamt uppdrag med stor samhällsnytta

14 april 2021
Ju mer komplext ett projekt är desto roligare tycker teamet på Ventilationskontroll Aeolus AB att det är. Under 14 månader har de nu genomfört ett utmanande energiprojekt som totalentreprenör på Centralkliniken på Östra Sjukhuset i Göteborg. En tuff miljö som är krävande på många sätt.

De vågade starta EC Ventilation vilket resulterade i framgång

31 mars 2021
Det var 2015 som Mikael Edman och hans kollega Mattias Pettersson bestämde sig för att starta eget företag inom ventilation, som de båda hade lång erfarenhet av. När de blir valda av Serneke som ventilationsentreprenör till det nya hotellet i Sundsvall är affären värd lika mycket som deras totala årsomsättning.