Bevego i Bäckebol firar 1 år

17 juni 2020

17 juni 2019 öppnades Bevegos största filial och nu har verksamheten i Bäckebol varit igång i exakt ett år. Vi har fått en intervju med platschef Basem Kurdali om hur det senaste året gått och hur mottagandet från kunderna varit.

Tre filialer i Göteborgsområdet samt en produktionsdel slogs ihop till en enda stor filial på ny adress. 2018 hade man under det gångna året planerat för flytten och tittat efter ny lokal, och man bestämde att den nya adressen skulle bli Importgatan 37 i Bäckebol.


Bäckebol_bild 1.jpg

Stora ytor och välkomnande atmosfär

Den dåvarande byggnaden på adressen totalrenoverades och anpassades efter Bevegos verksamhet. Byggnaden är ritad för att flödena i butiken och på lagret ska bli så smidiga som möjligt. Miljön i filialen är ljus och fräsch, och det har varit stort fokus på att skapa en trivsam plats för både medarbetare och kunder. 

Med noga utvald inredning och genomtänkta materialval har man skapat en modern och öppen känsla. Ett ljust och modernt golv, och bra belysning i butiken hjälper till att skapa en trivsam atmosfär. Här är det många kunder som kommer in och säger att de är imponerade av butiken, att den är snygg och fräsch. 
Bäckebol_bild 3.jpg

“Vi vill verkligen att detta ska bli en plats som kunderna tycker är trevlig att vara på, där man gärna slår sig ner för att ta en kopp kaffe. De gamla filialerna var specialiserade på varsitt affärsområde och blev då naturliga knutpunkter för en viss yrkeskategori. När vi slog ihop filialerna upplevde vi att våra kunder saknade sin gamla plats att samlas på och tyckte att detta stället var lite för stort. Men nu börjar de kunderna att hitta tillbaka till oss och förstå att detta också är en ganska skön plats att hänga på och träffa andra branschkollegor på.” berättar Basem.

Bäckebol_bild 2.jpg

Arbetsplatsen är föränderlig och får växa fram

Basem Kurdali har arbetat på Bevego sedan 2015. År 2017 blev han involverad i öppningen av butiken i Bäckebol och sedan start har han varit platschef här på filialen. Han gillar att arbeta med människor och han vill att alla medarbetare ska tycka att de är roligt att gå till jobbet när de vaknar. 

“Att vi skulle få vissa utmaningar med att slå ihop tre filialer och öppna en så stor butik visste vi. Vissa saker har gått smidigare än vi trott och vissa nya utmaningar har dykt upp. Det är mycket som har fått växa fram, vi gjorde en plan att starta från men den har formats om efterhand. Det finns inget som säger att en rutin som är satt inte går att ändra. Det viktigaste har varit att få alla att jobba åt samma håll!” säger Basem.
 

Bäckebol_bild 4.jpg

Synergieffekter för både kunder och medarbetare

Synergieffekterna av att slå samman flera olika filialer har varit många. Filialerna som slogs ihop hade olika spetskompetenser, nu finns istället alla affärsområden under ett och samma tak vilket ökar tillgängligheten och underlättar för kunderna. 

Du behöver bara åka till ett ställe oavsett om du behöver isolering, ventilation eller plåt, och här finns i princip hela Bevegos sortiment i lager. Även logistiken har effektiviserats vilket har gjort att man minskat sin miljöpåverkan.

Även för medarbetarna är det en fördel att ha allt samlat under samma tak. Här har säljarna kontor vägg i vägg, har man frågor eller behöver lämna över ett telefonsamtal är rätt person bara några sekunder bort. 
 

Bäckebol_bild 5.jpg

Medarbetarna i butiken och på lagret behöver ha en generell förståelse för produkter inom alla affärsområden. En utmaning med ihopslagningen har varit att lära sig det breda sortimentet med tanke på att många tidigare arbetat inom ett specifikt affärsområde.  

“Det har gått bra och teamet växer kunskapsmässigt för varje dag. Vi försöker kontinuerligt att arbeta med utbildning så att vi hela tiden höjer vår kompetens inom olika områden. Vi har haft ett spännande, intensivt och väldigt roligt år! Jag tycker själv att detta är en riktigt bra arbetsplats. Vi formar den efterhand och hittar hela tiden nya lösningar som gör att vi förändras och förbättras!” säger Basem. 
 

Bäckebol_bild 6.jpg

Basem hälsar dig också varmt välkommen till Bäckebol oavsett om du hunnit besöka butiken under det gångna året eller inte.