Fantastiskt respons på vårens minimässor

22 april 2020

Några av årets höjdpunkter hos Bevego-filialerna är alla populära minimässor! I februari och mars var det äntligen dags för Bevegos butiker att bjuda in leverantörer och kunder till nya fantastiska mässdagar inom både byggplåt och ventilation!

Minimässa_älvsjö_bild_1.jpg

Under våren 2020 har det anordnats minimässor på flera platser i landet. Hittills har Kristianstad, Kalmar, Linköping, Luleå, Skellefteå och Umeå anordnat inspirerande minimässor inom byggplåt.

I Östersund, Sundsvall, Älvsjö i Stockholm, Eskilstuna, Falun och Västerås har det istället varit fokus på minimässor inom ventilation. Vi har pratat med Bevego-medarbetarna Heikki Pihlajamaki (Platschef, Älvsjö) och Kennet Gustafsson (Innesäljare, Skellefteå) för att få veta mer om hur mässorna gått. 
 

Stort intresse från kunder i Älvsjö

Den 20 februari öppnade Bevego i Älvsjö upp dörrarna till sin minimässa Ventilation! Mässan hölls i vanlig ordning i deras konferensavdelning där ett tiotal utställare fanns på plats under dagen.

Heikki Pihlajamaki är platschef i Älvsjö och berättar att minimässorna är ett väldigt uppskattat event i butiken för både leverantörer, kunder och butikspersonal. “Det är främst våra innesäljare som bjuder in kunderna. De har nästan daglig kontakt och vi tycker det är fantastiskt roligt att vi har en så nära relation med våra kunder.” berättar Heikki.

Mässorna skapar ett bra tillfälle för personalen att hinna prata mer med kunderna och samtidigt lära sig mer från de olika leverantörerna. “Våra utesäljare är med på alla minimässor och innesäljarna är med i så stor utsträckning de kan då butiken fortfarande är öppen. Det är en väldigt givande dag för alla inblandade!” säger Heikki.

Minimässa_älvsjö_bild_2.jpg
Minimässa Ventilation, Älvsjö februari 2020.


Populärt att ställa ut

För att kunna skapa ett intressant och bra sortiment lyssnar varje enskild butik på vad just deras kunder uppskattar och vill se mer av. Utställarlistan ses över inför varje ny mässa och kompletteras med leverantörer som förnyar utbudet till nästa tillfälle.

I år var det stort fokus på ny teknik på minimässan för ventilation i Älvsjö! Mycket fokus låg på att lära sig ny teknik och många kunder stannade till länge hos de olika utställarna för att få möjlighet att lära sig direkt på plats. Idag kan man göra mycket direkt från mobiltelefonen och man behöver inte vara så kunnig för att till exempel kunna starta ett aggregat.

"Denna mässa slog inga rekord i antalet besökare men jag skulle ändå säga att det var den mest lyckade mässan vi haft hittills i butiken! Färre antal besökare gjorde att alla fick mer tid för längre samtal och både utställare och kunder fick ut maximalt av dagen.” berättar Heikki Pihlajamaki.

Minimässa Byggplåt Skellefteå

Bevego i Skellefteå är en mindre filial där alla i butiken hjälps åt inför varje minimässa. Hos dem anordnas en mässa om året och det är väldigt uppskattat av både kunder och personal! “Det är väldigt kul när vi får hålla denna typen av event i vår butik! Här uppe i norr tycker vi det är extra kul när det händer något utöver det vanliga!” skrattar Kennet. 

Till vardags är Kennet innesäljare i butiken men inför minimässorna hjälps alla på arbetsplatsen åt att bjuda in kunder, beställa mat och ordna rätt utrustning till alla leverantörer. “Förutom att vi får träffa våra härliga kunder under en minimässa får vi även chans träffa de kunder man bara pratar med över telefon som annars sitter på kontor. Det är väldigt kul att få tillfälle att träffa dem också!”
 

Minimässa_Skellefteå_bild_1.jpg
Minimässa Byggplåt, Skellefteå februari 2020.


Driver utvecklingen framåt

Minimässorna skapar fördelar för alla inblandade. För butikens del är det ett bra sätt att nätverka och visa vilka de är på ett mer personligt sätt än vad de kan göra till vardags. “Vi tycker det är toppen att kunna visa kunderna att vi är ett företag som är på tå och vill driva utvecklingen framåt.” säger Kennet.

Precis som i butiken i Älvsjö uppskattas mässorna extra mycket av kunderna. Att ställa frågor direkt till leverantörer och få svar och förklaringar direkt över bordet är mycket värdefullt för kunden. “I utbyte får leverantörerna direkt feedback från de hantverkare som använder deras produkter. Det är ovärderlig information! Minimässorna är helt klart väldigt givande för oss alla!” avslutar Kennet.

Är du intresserad av att besöka någon av våra kommande minimässor? Håll utkik på vår hemsida efter nästa mässa i en stad nära dig!