Steel Servicecenter väckte uppmärksamhet på Subcontractor

17 november 2021

Under 2020 stod Bevegos största satsning någonsin klar, ett toppmodernt Steel Servicecenter på 10 500 kvadratmeter i Landvetter. Förra veckan var det dags för den årliga mässan Subcontractor, och Bevego var på plats på Elmia för att berätta om den moderna anläggningen. Mässan resulterade i ett ökat intresse för produktionsanläggningen, och våra säljare fyllde sina kalendrar med spännande företagsbesök framöver!

“Responsen vi fått under Subcontractor har varit över mina förväntningar! Årets mässa har gjort att många företag fått upp ögonen för vårt stora och moderna Steel Servicecenter. Det känns kul att anläggningen är igång och att vi kan åka ut och visa upp den. Under mässan har vi bokat in många besök ute hos potentiella kunder som vill veta mer om vårt erbjudande, och vi har bokat in flera besök med visningar i Landvetter. Våra säljare kommer ha att göra framöver.” säger Anders Vervaart som är säljledare/KAM inom industri på Bevego. 

 

Elmia Subcontractor 

Subcontractor är norra Europas ledande underleverantörsmässa inom industri. Det är tillverkande industrier och leverantörer som besöker mässan och som ställer ut. Detta är ett forum för tillverkningsindustrin där affärer tar sin början. Mellan den 9-12 november pågick spännande samtal, ny kunskap förmedlades och blivande affärer surrade i luften.   

“En mässa är ett trevligt sätt att träffas på, här pratar man med både nya och gamla bekantskaper. Innan mässan drog igång hade vi bjudit in flera av våra befintliga kunder. Många uppskattar att vara effektiva och genomföra möten med flera av sina leverantörer under veckan, oavsett vilka material man arbetar med är många leverantörerna på plats. Det blir intensiva dagar.” säger Anders. 

 

Vecka 46_subcontractor_bild 1 NY.jpg

 

Filmen om Bevego Steel Servicecenter 

Så hur tar man med sig anläggningen i Landvetter upp till Elmia i Jönköping för att visa upp den? Jo man gör en film! En tre minuter lång film spelades in när anläggningen var i full gång att producera kundanpassat material. Filmen fångar känslan av innovation och kvalitet, och visades på storbild i Bevegos monter under Subcontractor. Den toppmoderna anläggningen och det arbete som medarbetarna utför i Landvetter fångade besökarnas uppmärksamhet, och många stannade till i montern för att titta närmare. 

Nu finns filmen uppe på Youtube och du kan titta på den här: https://youtu.be/AZRvKlMgXfo 

“Filmen från Landvetter förmedlade det budskapet vi önskade, och vi som stod i montern fick följdfrågor från besökare som stannat upp för att titta. Det är väldigt roligt att så många varit intresserade av det vi gör på Bevego. Jag har pratat med flera som inte kände till Bevego tidigare, och jag har själv upptäckt verksamheter som jag inte visste om. Jag träffade bland annat företag som sökte efter fler leverantörer för att säkra upp material, och det är ett jättebra sätt för oss på Bevego att lära känna intressanta företag och framtida kunder.” säger Anders. 

 

Affärsområdet industri på Bevego 

Inom industrin är det vanligt att jobba med flera olika leverantörer. Om du driver en verksamhet inom tillverkande industri är det viktigt att säkra upp så att du alltid kan få tag på material. Eftersom att marknaden är ovanligt oviss i dagsläget är det ännu viktigare att ha goda relationer med flera olika leverantörer, och säkra upp alternativ för att aldrig stå utan material. Detta kan vara en av faktorerna till det stora intresset som visades för Bevegos Steel Servicecenter under Subcontractor. 

De tre mest etablerade affärsområdena inom Bevego är byggplåt, ventilation och teknisk isolering. År 2011 utvecklades arbetet inom industrin och Bevego började rikta sig till tillverkande industrier. Hög tillgänglighet, ett etablerat distributionsnät och stor specialistkompetens gör Bevego till en konkurrenskraftig och pålitlig leverantör inom industrin. Ett flexibelt arbetssätt gör att erbjudandet hela tiden kan anpassas efter kundens unika behov. Den nya anläggningen i Landvetter har gjort att Bevego fått ökad kapacitet och blivit en ännu större aktör på marknaden. 

 

Vecka 46_subcontractor_bild 2.jpg

 

Hållbarhet på Subcontractor 

“Man märker tydligt att det är hållbarhet som är det hetaste ämnet inom branschen. Det pratas mycket om det, och företag som har kommit långt i sitt hållbarhetsarbete vill gärna lyfta fram det. Vad man än tycker och tänker kommer alla företag tvingas hänga med och jobba för ett bättre klimat. Det kommer nog ta ett tag till innan alla känner att det verkligen är på allvar, men det är viktigt att vara förberedd.” säger Anders. 

Elmia Subcontractor hade fyra olika teman under veckan som alla belyser utmaningar i branschen. Smart industri, hållbarhet, kompetens och samverkan var de ämne som genomsyrade mässan, och som bland annat togs upp på inspirationsarenan och i det digitala programmet under mässan.

“Vi på Bevego får en del frågor från våra kunder om hållbarhet, det man framförallt undrar över är hur vårt fokus ser ut. Då berättar vi bland annat om vårt arbete inom transport, vår nya lastbil EL-Louise och att vi testar leveranser på el. Vi ser fram emot att arbeta med fossilfritt stål med det finns ju tyvärr inte i så stor utsträckning än. Vi följer bland annat SSABs arbete som håller på att utveckla ett fossilfritt stål.” avslutar Anders.