Stor satsning på nya varumärket NoviPro hos Bevego

10 juni 2020

Nu kan Bevego stolt presentera en ny satsning på det egna varumärket NoviPro. Från och med den 1 juni hittar du ett nytt och gediget sortiment med infästningar i alla filialer från norr till söder. Detta breda och prisvärda utbud med kvalité i fokus ska hjälpa kunderna till rätt infästning.

NoviPro, Altech och UltiPro är tre av Bevegos egna varumärken. Just nu satsar både Bevego och koncernbolaget Saint-Gobain på utveckling av dessa varumärken som sträcker sig över affärsområdena byggplåt, ventilation och isolering. Detta är bara början och mycket kommer hända på området framöver. 

Novipro_bild-1.jpg

Infästningar från NoviPro introduceras på marknaden

2019 bestämde sig Bevego för att ta in fler nya och fräscha varumärken i filialerna. Då lanserades detta nya sortiment med infästningar från NoviPro som är både brett och noga utvalt. Utbudet har rullats ut region för region och butikerna i norr var först ut med att ta in sortimentet. Från och med den 1 juni hittar du äntligen de nya infästningarna i varje filial från norr till söder. 

Oavsett vilken Bevegobutik du besöker kan du nu ta del av det nya sortimentet, beroende på filialens storlek kan bredden variera något. I varje butik finns ett gediget standardsortiment, samtidigt som många filialer också kommer erbjuda hela utbudet som NoviPro innefattar. Om din filial inte har den produkt du söker i lager går det självklart att beställa. 

Novipro_bild 2.jpg

“Med vårt nya sortiment med infästningar från NoviPro har våra kunder ett riktigt bra utbud att välja mellan, trots att det är nytt har vi redan en stor bredd av skruvar och nitar. Här hittar man infästningar som är ännu mer anpassade för sin verksamhet, och produkterna håller en lika hög kvalité som de marknadsledande varumärkena. Prisvärt och hög kvalité är våra två viktigaste fokus inom NoviPro.” säger Lars-Erik Storm, ansvarig för Bevegos egna varumärke. 

Sortiment efter behov och efterfrågan

Det är Bevego själva som styr över sortimentet och tar fram produkter utifrån behovet på marknaden och vad kunderna efterfrågar. Varumärkena hanteras inom koncernen Saint-Gobain och innebär att du även kommer att hitta produkter från NoviPro, Altech och UltiPro hos företag som Dahl och Optimera, som också tillhör koncernen. 

Eftersom att dessa företag har andra inriktningar kommer deras sortiment att se annorlunda ut, men bredden och varumärkets spridning blir en styrka för att bygga upp varumärket och växa sig starkare bland proffs inom många olika yrkeskategorier.

Lars-Erik Storm är produktansvarig för teknisk isolering men också ansvarig för Bevegos egna varumärke sedan januari 2019. Det är affärsområdescheferna som sätter sortimentet medan Lars-Erik har det generella ansvaret över varumärkena. 

Novipro_bild-3.jpg

Kunderna är produktutvecklare 

“Kunderna är det absolut viktigaste för att vi ska kunna ta fram ett sortiment som fungerar i verkligheten och på marknaden. Våra kunder har mycket specifika behov, verktyg och skruvar som används inom olika yrkeskategorier kan se helt olika ut. Därför styrs sortimentet från oss på Bevego och inte centralt från koncernen. Vi är nära kunden och hörsammar naturligtvis kunders önskemål, vi har till exempel olika produktråd där vi tar emot förslag som kommer in hos våra filialer.” säger Lars-Erik. 

Det görs flera tester på alla nya produkter och det kan bli många vändor för att finslipa och få produkten precis som man önskar. Sortimentet testas internt och ibland ges också prover ut till kunder för att få in feedback på hur verktyg och andra produkter klarar sig och tillgodoser deras arbete. 


Mycket mer än bara infästningar 

Varumärket NoviPro består av mycket mer än infästningar. Det är ett brett varumärke som riktar sig till Bevegos alla affärsområde, byggplåt, ventilation och teknisk isolering. Altech är varumärket med fokus på VVS och installation, och UltiPro vänder sig till byggsidan som bland annat inkluderar byggplåt. 

Novipro_bild-4.jpg

“En specifik produkt som vi har i vårt sortiment är en nitborr med trekantigt skaft, och mig veterligen finns det ingen sådan produkt någon annanstans. Dessa nitborr är väldigt små vilket gör att de lätt slirar i borrmaskinen, men det undviker man med detta borr. Det är en ganska häftig produkt.” berättar Lars-Erik.