I Halmstad samverkar Dahl, Optimera och Bevego under samma tak

02 september 2020

Samtidigt som Bevego skulle etablera sig i Halmstad år 2014 letade både Optimera och Dahl efter nya lokaler. De tre företagen som alla ägs av industrikoncernen Saint-Gobain beslutade att bygga nytt och flytta in under samma tak. Det är enda platsen i Sverige där företagen samverkar på detta sätt, men Bevegos platschef Peter Karlsson ser tydliga synergier.

Allt på samma ställe ger högre service 
På Frennarpsvägen 12 i området Sannarp i Halmstad ligger fastigheten där systerbolagen Bevego, Optimera och Dahl huserar under samma tak. De har separata entréer, butiksytor och lager medan de delar gemensamma ytor som lunchrum, konferensrum och omklädningsrum. Här har kunderna nära till allt och medarbetarna kan erbjuda en högre service när det totala utbudet och kompetensen är större. 

Många yrkesgrupper värdesätter att Bevegos affärsområden byggplåt, teknisk isolering och ventilation kombineras med Optimeras utbud för proffssnickare och Dahls sortiment inom VVS och Mark & VA under ett och samma tak. 
                                                                                                                                                                                                                      
“Det som är allra mest värdefullt med att vara samlade är att vi breddar vårt utbud och kan hjälpa våra kunder med kompletterande produkter även om det inte finns i vårt egna sortiment. Vi kan röra oss mellan butikerna och vi kan enkelt hjälpa en kund att hitta rätt produkt i Dahls eller Optimeras sortiment.” säger Peter Karlsson. 

Rörmokare som handlar inne hos Dahl kan till exempel behöva produkter från Bevego inom teknisk isolering. Det kan också hända att snickare som besöker Optimera ska montera hängrännor på ett bygge, då kommer de in till Bevego för experthjälp inom byggplåt. 

Bred kompetens under ett och samma tak 
Johan Erkenborn arbetar på Dahl som säljare inom VVS. Han berättar att de ser många positiva effekter med att dela lokal med Bevego och Optimera, och tycker att det är tacksamt att samarbeta på det sättet. 

“Nu när vi finns under samma tak behöver kunderna inte åka lika långt, här finns allt samlat. Det är en viktigt miljöaspekt samtidigt som anskaffningstiden blir betydligt kortare. Vi har samma styrning så kunderna känner till viss del igen sig när de handlar hos Dahl, Bevego och Optimera, vi har också en smart kundklubb. Framförallt finns det så oerhört mycket kompetens i huset, tillsammans kan vi svara på allt från byggtekniska frågor till VVS och teknisk isolering.” säger Johan Erkenborn.

Bevegofilialen i Halmstad arbetar inom ett område på ca 6 mil inåt landet och levererar till bland annat Hyltebruk i norr och Markaryd i söder. En fördel med att dela lokaler är att man också kan dela på transporter. Bevego har viss samlast med Dahl och när de själva inte fyller upp sin turbil kan Dahls leveranser transporteras i samma bil, och tvärtom. Det gör att man sparar transporter och minskar risken att turbilarna går halvfulla. 

Gemensam kundklubb för fler nöjda kunder 
Fastigheten på Frennarpsvägen i Halmstad är på ca 10 000 kvadratmeter där Optimera har den största delen på ca 6 000 kvadrat. Bevegos lokal rymmer både butik och höglager, och ligger på ca 1 700 kvadratmeter. De tre företagen vill tillsammans visa på vilken otrolig styrka deras gemensamma placering innebär och att de samverkar för fler nöjda kunder. Ett steg i detta led är att samordna sina kundklubbar. 

“Här i Halmstad kan man anmäla sig till en kundklubb där man nyttja sina köp både hos oss och våra grannar. Precis när vi skulle lansera och marknadsföra kundklubben kom Coronapandemin och fokus hamnade istället på att hantera den nya situationen, men trots det är kundklubben igång. Samtidigt som du kan samla poäng i alla tre butiker väljer du själv i vilken av butikerna du vill utnyttja dina förmåner. Kom gärna in och prata med våra medarbetare för att veta mer.” säger Peter. 

Fler kollegor och bra sammanhållning 
När filialen i Halmstad 2019 firade 5 år tog Bevego, Dahl och Optimera tillfälle i akt att skapa ett event tillsammans. På dagen var det minimässa och på kvällen var det fest, bilden ovan är tagen just den dagen. Sedan dess har de gemensamma eventen bestått av att någon har dragit ihop en after work med medarbetarna i alla butikerna berättar Johan.

“På Bevego i Halmstad är vi 5 personer som arbetar, men det känns lite som att teamet på Dahl och Optimera också är våra kollegor. Man blir tjenis med de som arbetar i butikerna intill, det är enkelt att gå över och säga hej för att ställa en fråga, och man springer på varandra i våra gemensamma ytor. Det är roligt att ha det så!” säger Peter. 

De tre butikerna Bevego, Dahl och Optimera i Halmstad skapar tillsammans ett handelshus för proffs. Peter och Johan hoppas att du hittar allt du behöver när du besöker Frennarpsvägen 12, och alla medarbetarna har stor kompetens inom sina respektive affärsområde för att guida dig rätt.