Ventilation stod i centrum under minimässorna

03 november 2021

Höstens minimässa har nu rest runt till tre Bevegofilialer där ventilation stod på agendan. Det var filialerna i Halmstad, Göteborg (Bäckebol) och Karlstad som bjöd in både kunder och leverantörer, och efter en intensiv vecka är vi på Bevego mycket glada över den fina respons vi fått. Vi hoppas att vi har bjudit på både inspiration och kunskap!

“Vi hade väldigt bra uppslutning, det var faktiskt rekord här i Halmstad. Jag tror att många tycker att minimässorna är ett enkelt format. Det är smidigt att svänga in här när man är ute och åker, och eftersom att vi bjuder på lunch kan man ju förena nytta med nöje och titta in under sin lunchrast. Det var roligt att träffa både kunder och leverantörer, vi är jättenöjda!” säger Peter Karlsson som är platschef i Halmstad. 

Våra minimässor har ett bestämt fokus vid varje tillfälle och besöker en region åt gången. Denna hösten ligger fokuset på ventilation och turen kom först till region Väst. Filialerna i Halmstad och  Göteborg  (Bäckebol) valdes ut som värdar, och även Karlstad passade på att bjuda in till minimässa samtidigt som den nya ellastbilen skulle invigas den 28 oktober. Mer om ellastbilen och arbetet mot fossilfria transporter kan du läsa om här.

Vecka 44_minimassa_bild 1.jpg

Trox var en av många leverantörer som var med oss på minimässorna. 

 

Minimässorna kommer även att hinna med en tur till under hösten. Då är det filialerna i Norrköping, Stockholm (Älvsjö) och Uppsala som bygger upp mässan och bjuder in sina kunder. Tid och datum för dessa tillfällen i november hittar du under evenemang på vår hemsida. 

Bevego har funnits i Halmstad i 8 år och höstens minimässa var den fjärde i ordningen som filialen anordnat inom ventilation. Medarbetarna har skapat en bra struktur över vad som behöver göras när det är dags för mässa, och förberedelserna går smidigt. När mässdagen är här kan det dock bli intensivt, men det är absolut värt arbetet enligt Peter! 

 

Vecka 44_minimassa_bild 2.jpg

En härlig stämning fyllde hela butiken i Bäckebol! 

 

“Det var så roligt att se allt tjo och tjim på mässan. Dessa dagar brukar vara mycket uppskattade av våra kunder, och denna gången var alla extra glada över att äntligen träffas igen. Ventilationsbranschen är ju inte så stor, alla känner alla i princip, även om man arbetar på olika firmor. Det var roligt att se hur alla pratades vid och skapade en härlig stämning.” säger Peter.

Minimässorna som precis gått av stapeln planerades redan i början av förra året. Tanken var att arrangera mässorna under mars 2020, men eftersom att det kom en pandemi emellan var det först nu som mässorna gick att genomföra. Det har inneburit en lång väntan för Peter och hans kollegor. 

 

Vecka 44_minimassa_bild 3.jpg

“Kan inte du känna på denna plåtsaxen?” utbrister Kenneth och väntar på ett utlåtande. 

 

“Det var efterlängtat att träffa våra leverantörer igen. Min egen uppfattning är att vi missat lite kunskap under pandemin när vi inte kunnat träffas här på filialen. Ett digitalt möte bygger inte relation på samma sätt. Det är viktigt att lära känna en människa bakom produkten, då blir det mer naturligt att vända sig till den personen när det dyker upp frågor och funderingar.” säger Peter. 

“För oss på Siemens är denna typ av mässa ett mycket bra sammanhang. Det är ett bra sätt för oss att lära känna Bevegos kunder, när vi pratar med slutanvändaren får vi en större förståelse för deras verklighet. Då kan vi på ett enkelt sätt paketera lösningar anpassade för de som ska använda produkterna, och lösa deras utmaningar.” säger Ulf Nordberg som är försäljningschef på Siemens Building Products.

 

Vecka 44_minimassa_bild 4.jpg

Kristina svarade på många nyfikna frågor om Siemens spjällmotorer i Bäckebol

 

Vi på Bevego är ofta länken mellan leverantör och slutanvändare, och dessa minimässor blir ett värdefullt tillfälle för båda parter att träffas. Kunderna kan upptäcka nya varumärken och produkter, och leverantörerna får prata med ventilationsentreprenörer som faktiskt använder produkterna i sin vardag. Siemens var en av de leverantörer som deltog på minimässorna, och var på plats både i Halmstad, Göteborg (Bäckebol) och Karlstad. Sedan ca två år tillbaka har Bevego ett samarbete med Siemens, och just nu är det spjällmotorer som står i fokus.

“Det är värdefullt för oss på Siemens att träffa Bevegos medarbetare under dessa former. När vi står med den fysiska produkten framför oss kan vi tillsammans diskutera olika frågeställningar. Då tror jag att många säljare sedan har lättare att prata om produkterna med sina kunder. Jag och min kollega Kristina är jättenöjda med mässan, och vi ser verkligen fram emot att utveckla detta samarbetet tillsammans med Bevego.” säger Ulf. 

 

Vecka 44_minimassa_bild 5.jpg

Tipspromenaden tas på fullaste allvar! 

 

Den traditionella tipspromenaden under minimässan blir mer och mer populär, ett måste för många av besökarna. Alla leverantörer har ett par frågor i sin monter, som är relaterade till deras verksamheter. För att få ihop svar på alla frågorna behöver besökarna göra ett stopp hos varje leverantör på mässan, ett enkelt och lättsamt sätt att koppla ihop kunder och leverantörer. En av besökarna blev dessutom extra glad när tipspromenaden resulterade i vinst, som denna gång var en ipad.