Det starka varumärket Sika flyttar in på hyllorna

28 april 2021

På Bevego uppdaterar vi kontinuerligt vårt sortiment för att erbjuda det senaste på marknaden och möta branschens krav inom allt från miljö till byggregler. Vi vill också vara flexibla i vårt utbud för att kunna möta kundernas efterfrågan. Nu har vi en riktigt bra och rolig nyhet i alla våra 33 butiker, som vi tror och hoppas att våra kunder kommer uppskatta.

Ett starkt varumärke inom lim och fog

Vi säger välkommen till ett gediget sortiment inom lim och fog från Sika som är ett av världens ledande företag på området. Inte nog med att våra 33 butiker har samma noga utvalda sortiment med över 90 artiklar, du har nu även möjlighet att nå hela Sikas enormt breda utbud genom att beställa hos din närmaste Bevegofilial.

“Vi var i behov av att komplettera vårt sortiment av lim och fog med ett starkt varumärke. Det känns väldigt roligt att nu börja arbeta tillsammans med Sika som har otroligt hög kvalitet på sina produkter, och som dessutom har ett oerhört brett sortiment. En av anledningarna till att valet föll på just Sika är för att de har en stor stab med säljare över hela landet med olika specialistkompetens, hit kan våra medarbetare alltid vända sig för support och förstärkning. Sika har också en väldigt bra och användbar app som heter Sika MiljöAppen.” säger Carola som är produktansvarig inom byggplåt på Bevego. 

Vecka 17_Bevego Bromma_bild 1 och Header.jpg

 

Om Sika Sverige AB 

Sika grundades 1910 i Schweiz och kan därmed stoltsera med över 100 års erfarenhet av specialkemikalier. De har över 25 000 medarbetare i 100 länder runt om i världen. Det svenska bolaget Sika Sverige AB som grundades 1950 har nu över 100 anställda och omsatte 862,9 miljoner kr år 2020. Huvudkontoret och produktion av betongtillsatsmedel hittar du i Spånga utanför Stockholm, och säljare och teknisk support finns i hela Sverige.

Sika arbetar på 8 olika marknader där lim & fog är den del av företaget som Bevego nu samarbetar med. De andra sju områdena är plattsättning och golvläggning, betong, vattentätning, tak, industrigolv, betongrenovering & strukturell förstärkning samt industri. I Sika Sverige ingår fyra varumärke; Sika, Casco, Casco Floor Expert samt Schönox. 

 

Sika och Casco i Bevegos butiker 

Sedan början av 2021 finns det nya sortimentet i alla Bevegofilialer från norr till söder, och du hittar både varumärket Sika och Casco i detta utbud. Det utvalda sortimentet är sammansatt för Bevegos kunder där man sett till behovet hos alla tre affärsområden; byggplåt, ventilation och teknisk isolering. De utvalda produkterna kompletterar det befintliga sortimentet men framför allt bidrar det med en betydligt större bredd inom lim och fog. 

“Det är väldigt spännande att inleda detta samarbete och få förse Bevegos 33 butiker med våra produkter. Bevego sökte en helhetsleverantör och med vår produktportfölj på över 1500 produkter är jag säker på att vi kommer kunna leverera det som efterfrågas. Inom lim & fog har vi produkter för limningar, fogningar och tätningar. Man kan säga att vi har allt från golv till tak.” säger Simon Evaldsson på Sika som är regionsäljare men nu arbetar med Bevego över hela landet.

Vecka 17_SikaMiljöApp_Frilagd_bild 3.jpg

 

Sika MiljöApp skapar mervärde för kunderna 

Sika MiljöApp som Carola nämner ovan var en positiv aspekt i valet av Sika som leverantör. När man använder sig av Sikas produkter blir denna app mycket värdefull. Den är utformad för att ge svar på vilka produkter som kan användas i de olika miljöbedömningssystemen, vilket underlättar för både konstruktörer, entreprenörer, hantverkare och arkitekter. 

I Sika MiljöApp kan du enkelt söka på en produkt och få upp all information du behöver för att se om varje enskild produkt följer beställarens krav. Här får du även tillgång till produktdatablad, säkerhetsblad och byggvarudeklaration för produkterna. Du kan också söka dig fram till en passande produkt för ditt projekt genom att ställa in dina kriterier när det gäller Svanens Husportal, byggvarubedömningen, Basta, SundaHus med mera. Du får sedan upp rekommenderade produktval. Appen finns både för iPhone och Android. 

 

Några favoriter i sortimentet

På frågan om Sika har några extra populära produkter som är värda att titta lite närmare på svarade Simon bland annat SikaHyflex-402 Connection. Det är en 1-komponents fasadfogmassa som är mycket bred i sina användningsområden och fungerar både inomhus och utomhus. Den bildar en vattentät fog som förblir elastisk i kallt klimat och har en rörelseförmåga på +25% både inne och ute. 

“En annan gammal trotjänare är produkten Sikaflex-11 FC+, den har funnits i Sikas sortiment i alla tider. Det är en universell produkt med väldigt god vidhäftning mot många material. Det är en elastisk fogmassa och ett allroundlim för inom- och utomhusbruk som blivit en klassiker i mångas verktygslådor.” säger Simon Evaldsson. 

Vecka 17_Bevego Bäckebol_bild 2.jpg

 

90 artiklar att välja mellan

Inför lanseringen tog Sika fram en mall och byggde upp butiksytan på samma sätt i alla 33 Bevegobutiker, så att du ska få samma välkomnande känsla av lim- och fogsortimentet oavsett vilken butik du besöker. Nu finns 50 unika produkter på hyllorna, och med alla kulörer och varianter inräknande kan du välja mellan 90 artiklar i butikerna. 

“Normalt sett är vi ute hos våra kunder och håller utbildningar men i och med pandemin har vi fått lösa det digitalt. Nu har alla Bevegobutiker fått en grundutbildning i våra produkter, och vi kommer att fortsätta att vidareutbilda medarbetarna framöver. Dessutom finns vår tekniska support som en trygghet för medarbetarna, om de behöver stöttning i komplexa frågor eller specifika projekt kan de när som helst ta kontakt med våra specialister i supporten.” säger Simon. 

 

En ny värld av möjligheter

“Det känns verkligen roligt att få inleda detta samarbetet med Bevego, för oss är detta en helt ny kundgrupp. Jag tror att vi har mycket att erbjuda Bevego och deras kunder, inte bara inom vårt sortiment lim & fog. I mars lanserade vi ett helt nytt tätskiktssystem av bitumen som vi kallar för SikaBit. Med dessa produkter är vi en totalleverantör till takentreprenörer, det hade till exempel varit väldigt roligt att få visa upp även detta för Bevego och deras kunder.” avslutar Simon glatt!