På prov i butik: Arbetsbelysning av högsta kvalité

25 november 2020

Tre av Bevegos butiker runt om i Sverige är testpiloter för arbetsbelysning från Mareld Pro Lighting, just nu hittar du sortimentet i Malmö, Bäckebol och Älvsjö. Det sägs att om man en gång testat produkterna vill man inte vara utan, så frågan är nu om vi kommer att bli fast?

Att ha bra arbetsbelysning gör otroligt stor skillnad, din prestationsförmåga ökar och du blir mer effektiv. Mareld Pro Lighting är ett varumärke inom koncernen Bergman & Beving som arbetar med att utveckla och sälja arbetsbelysning. Deras produkter är av premiumkvalité och riktar sig till proffs inom många olika branscher, det kan vara snickare, rörmokare, mekaniker, sotare och elektriker. 

Tittar man på Bevegos tre affärsområden är arbetsbelysningen utformad på ett sätt som passar perfekt för yrkesverksamma inom alla tre områden; byggplåt, ventilation och teknisk isolering. Belysningen från Mareld Pro Lighting kommer framför allt underlätta vardagen för dig som arbetar in trånga utrymmen, på byggarbetsplatser och utomhus i mörker. 

Vi har tidigare skrivit om företaget Uveco här som är en distributör av verktyg till plåtslagare. Uveco har precis börjat arbeta med varumärket Mareld Pro Lighting i sitt ordinarie utbud, och Bevego är först ut att testa produktsortimentet och undersöka responsen från kunder och användare. Under hösten har Uveco levererat ett urval av sortimentet till Bevegos butiker i Malmö, Bäckebol och Älvsjö där du nu kan svänga förbi för mer information. 

Det som utmärker arbetsbelysningen från Mareld Pro Lighting jämfört med konkurrenter på marknaden är att hållbarhet är otroligt hög, batteritiden är lång, ljuset är starkare och lösningarna är flexibla. Produkterna är helt enkelt av mycket hög kvalité. 

Mareld_bild 1.jpg

Insiktsundersökning för plåtslagare 

När Uveco började arbeta med varumärket Mareld Pro Lighting gjorde de en insiktsundersökning där 100 plåtslagare intervjuades angående arbetsbelysning och hur deras behov såg ut. Denna undersökningen låg sedan till grund för vilka produkter Uveco tog in i sitt standardsortiment för att underlätta plåtslagares vardag och möta deras behov. 

Undvik arbetsskador med rätt ljus 

All belysning vi omger oss med påverkar vår hälsa, både hemma och på jobbet. Felaktig och dålig arbetsbelysning gör att vi ser sämre, vi gör ett sämre jobb och vi mår sämre. Dåligt ljus kan göra att man tvingas jobba i arbetsställningar som är dåliga för kroppen och som i sin tur orsakar skador och förslitningar på till exempel rygg och nacke. Undermålig belysning är också en vanlig orsak till att olyckor sker på arbetsplatser. 

Anpassa din belysning efter individuellt behov 

På mareldprolighting.com kan man läsa att endast 15% av svenskarna anser att belysningen på arbetsplatsen är anpassade efter deras behov. Ljusbehovet skiljer sig från person till person och du kanske inte arbetar som bäst i samma ljusförhållande som din kollega. Därför har Mareld Pro Lighting inte bara allmänljus i sitt sortiment utan även kompletterande belysning som du själv kan använda för att skapa en ultimat arbetsmiljö. 

Smidigt och sladdlöst 

Arbetsbelysning av hög kvalité måste klara de dagliga utmaningarna och tuffa, smutsiga arbetsmiljöer. Mareld Pro Lightings produkter är otroligt tåliga mot stötar, smuts och slitage. De är dessutom anpassade för att vara så smidiga och användarvänliga som möjligt så att du kan fokusera på ditt jobb. Många produkter är helt sladdlösa för att göra de bärbara och enklare att hantera, trots det är batteritiden lång och lamporna är kraftfulla. Om du hellre använder produkter med sladd finns även detta i Mareld Pro Lightings utbud.

Mareld_bild 2.jpg

Produkter 

Två av de produkter som valts ut och som du nu hittar i utvalda Bevegobutiker är Pannlampan Halo 540 RE och lampan Flash 1000 RE. Pannlampan är otroligt stöttålig och har ett ljusflöde på 540 lumen. Batteritiden är 6 timmar och under tiden det uppladdningsbara batteriet laddas kan lampan drivas av vanliga alkaliska batterier. 

Flash 1000 RE är en uppladdningsbar, smidig och mycket stöttålig lampa med ett ljusflöde på 1000 lumen. Måtten på lampan är 170 x 120 mm vilket gör att den får plats i verktygslådan, och i förhållande till sin storlek är den mycket kraftfull. Lampan har två olika lägen, helljus och halvljus. Med halvljuset är batteritiden 6 timmar och med helljuset 3 timmar.

Välkommen in i våra butiker i Malmö, Bäckebol och Älvsjö för att veta mer om Mareld Pro Lighting och uppleva arbetsbelysningen. Om du har testat produkterna vill vi gärna veta vad du tyckte för att utvärdera om vi ska ta in sortimentet i fler filialer.