Magnelis ZM310 på Stadsparksbadet i Borås

15 juni 2018

Stadsparksbadet i Borås har under det senaste året genomgått en ordentlig renovering för att igen bli det badhus i toppklass det en gång var. Badhuset är 32 år gammalt och mycket har aldrig blivit utbytt.

Elektrokyl Energiteknik blev ansvarig för entreprenaden av ventilationen vid om- och tillbyggnad av Stadsparksbadet. 
– Vi har demonterat det gamla aggregatet och installerat ett nytt badhusaggregat, säger Bertil Hansen, projektledare på Elektrokyl. Det gamla aggregatet har inte blivit utbytt på över 30 år, fortsätter han. 

Även alla ventilationskanaler skulle bytas ut, till detta bygge valde man att använda kanaler från Bevego tillverkade i Magnelis istället för förzinkad stålplåt.
 – Fördelen med kanaler i Magnelis är att kanalerna kommer hålla längre än förzinkad stålplåt tack vare bättre korrosionsbeständighet än vanliga galvaniserade kanaler, säger Tobias Hagestad, säljare på Bevego. Vi kan leverera både cirkulära och rektangulära ventilationskanaler i Magnelis ZM310 som är särskilt framtagna för miljöer med fuktig luft. Det var inte bara äventyrsdelen som skulle genomgå en renovering utan omklädningsrumsdelen skulle byggas om och byggas till.

Beställning direkt till produktion 

Mycket kontakt har skett genom ansvarig säljare Tobias Hagestad på Bevego i Borås. Men entreprenören har även haft direktkontakt med Daniel Karlsson på Ventcenter i Bankeryd. 
– Vi har fått måtta några bitar och beställa, och måtta och göra nya beställningar. Men allt som allt tycker jag det fungerat bra, säger Bertil. 

Läs reportaget i sin helhet i senaste numret av Bevegonytt nr 2, 2018 på sidan 10. Missa inte heller att läsa mer om Magnelis och kolla in vårt sortiment av produkten.