Ny satsning på betonginfästning från EJOT

02 december 2020

Utifrån EJOTs produktportfölj med betonginfästning valde Bevego ut ett skräddarsytt sortiment att erbjuda sina kunder. Under ett år har sortimentet funnits på hyllorna i tio utvalda Bevegobutiker, och efter en utvärdering med positivt gensvar utökar nu Bevego och EJOT samarbetet. Sedan i november finns de högkvalitativa infästningarna på totalt 21 filialer runt om i Sverige.

Betonginfastning_Bild 1.jpg
Betonginfästning för ett komplett erbjudande

EJOT erbjuder ett brett sortiment av högklassiga och innovativa fästelemen som används inom byggindustrin över hela världen. EJOT har över 45 års erfarenhet som tillverkare och arbetar med produkter för bland annat trä, stål, tak och fasad. EJOT tillverkar huvudsakligen alla sina produkter själva vilket gör att de har full kontroll över kvalitén.

För fyra år sedan bestämde de sig för att utveckla sitt erbjudande ytterligare genom att komplettera sortimentet med infästningar för betong, ett år senare hade de förvärvat en fabrik i Finland och startade upp sin tillverkning av betonginfästning. Då behövde kompetensen förstärkas internt och Janne Boström rekryterades som Affärsområdesansvarig inom Betonginfästning. Nu har EJOT en komplett produktportfölj som täcker alla områden inom infästningar. 

Bevego utökar nu satsningen 

För drygt ett år sedan tog Bevego in EJOTs nya betonginfästning på tio filialer runt om i Sverige. Det utbud som sedan dess erbjudits på filialerna är ett urval av EJOTs breda sortiment. Bevego gjorde ett urval för att sätta samman ett attraktivt sortiment för deras affärsområden, som innefattar just det som efterfrågas av kunderna. 

“Bevego har gjort en utvärdering av vårt sortiment som resulterat i att de kommer satsa ännu mer på det befintliga sortimentet och utöka till fler butiker. Det tycker vi såklart är jätteroligt! Man ser att Bevegos kunder gillar produkterna och uppskattar att de hittar högkvalitativ infästning under samma tak som de handlar annat material. I november började vi att skicka ut produkter till fler butiker, det känns roligt att fortsätta utveckla samarbetet med Bevego och att vårt sortiment nu finns på fler Bevegohyllor.” säger Janne Boström. 

Utbildas för att erbjuda förstklassig service 

“Tillsammans med Bevego planerar och genomför våra säljare utbildningar för Bevegos medarbetare. För oss och även för våra återförsäljare är det superviktigt att de som säljer våra produkter har koll på hur varje applikations ska användas. Det är så som vi tillsammans med återförsäljare kan leverera hög service, och kraften av våra infästningar kan nyttjas till fullo. När vi håller i utbildningar breddas kunskapen om produkterna, applikationsområden och hur de monteras.” säger Janne Boström. 

Viktig bedömning som kvalitetssäkrar 

EJOTs sortiment med betonginfästning består av ca 30 produktgrupper, och dessa består i sin tur av en stor mängd olika längder och dimensioner. Produktutveckling sker hela tiden och både kunder, återförsäljare, medarbetare på EJOT samt deras fabrik bidrar till att utvecklingen sker kontinuerligt. Det är ett komplext utbud där de största kategorierna är expander, betongskruv och plugg. 

Kvalitet är det absolut viktigaste för EJOT. Eftersom att de tillverkar alla sina produkter själva har de full kontroll över alla steg i processen och garanterar en hög nivå på produkterna. För att kvalitetssäkra denna typ av produkter finns en bedömning av oberoende part på europeisk nivå som som kallas för ETA (European Technical Assessment). Detta är en bedömning som de flesta av EJOTs produkter genomgår, och märks sedan med olika typer av ETA-bedömningar. 

Välkommen in för att prata infästning 

“Det är roligt att vi kan erbjuda våra kunder ett riktigt bra och slimmat sortiment med betonginfästning, som verkligen är anpassat efter våra kunders behov. Vi har framförallt många kunder inom ventilation som har stor nytta av sortimentet. När vi tittade på försäljningsstatistiken efter första lanseringen såg det riktigt bra ut, så det känns roligt att kunna utöka satsningen till hela 21 butiker så att fler kan ta del av sortimentet. I framtiden hoppas vi att vi kan erbjuda betonginfästning från EJOT i alla våra 33 butiker.” säger Carola Lundin som är produktansvarig inom byggplåt på Bevego. 

Om du har funderingar kring betonginfästning kan du vända dig till någon av Bevegos filialer. De kan hjälpa dig att hitta rätt applikation till rätt material och användningsområde, oavsett om du söker expander, sköldankare, slagankare, betongskruv, lättbetongskruv, kemisk infästning, fasad- och spikplugg eller universalplugg. Välkommen!