Svensk byggplåt lanserar nytt arkitekturmagasin, MIA!

11 december 2016

I slutet av augusti lanserades Svensk Byggplåt. En branschorganisation som ska stärka och lyfta fram byggplåtens egenskaper och möjligheter. Som ett led i detta arbete är vi i dag stolta över att få presentera nästa steg i Svensk Byggplåts utveckling. Nämligen det lyxiga arkitekturmagasinet, MIA, som för första gången visades upp på ett releaseparty i går på Sven-Harrys konstmuseum i Stockholm.

MIA-header.jpg

MIA, som står för Metall I Arkitekturen, är ett nytt inspirations- och informationsmagasin med syfte att leda till framgångsrik arkitektur och byggnation. Genom att visa upp exempel på metallarkitektur från hela världen och presentera nya produkter, idéer och innovationer, vill MIA visa de enorma möjligheter som byggplåten erbjuder. Det första numret innehåller bland annat en bildserie på temat reflektion och ett svenskt forskningsprojekt med stickat stål. Vi uppmärksammar metalliska nybyggen så som FN-universitetet WMU i Malmö, spektakulära Petersen Automotive Museum i Los Angeles och modesta skogskapellet i japanska Sayama. 

– Svensk Byggplåt startades eftersom vi ansåg att plåt fortfarande är en mycket outnyttjad resurs i den svenska arkitekturen. Vi vill att fler ska upptäcka dess möjligheter och fördelar och vår ambition är att MIA ska kunna bidra till en sådan utveckling, säger Johan Lindström, ordförande i Svensk Byggplåt. 

MIA, som kommer att ges ut två gånger om året, riktar sig i första hand till arkitekter, fastighetsägare och byggherrar. 

– Vi vet att det finns många som vill fördjupa sig i arkitektur och byggnation utifrån ett metallperspektiv, och nu ger vi dem den möjligheten. Med MIA vill vi sätta fokus på metall i arkitekturen utifrån en nivå som överraskar, imponerar och spränger gränser, säger MIAs chefredaktör Åsa Ragnarsson. 

– Vår förhoppning är att MIA ska inspirera läsarna och vidga deras vyer. Bland annat genom att låta dem få ta del av andras projekt där metall har spelat en betydande roll, säger Åsa Ragnarsson. 

Mer information om MIA samt prenumerationserbjudande, finns på:www.svenskbyggplat.se/mia


Svensk Byggplåt är en nystartad branschorganisation som ska stärka och lyfta fram plåtens egenskaper och fördelar. Byggplåt är hållbart, energismart, kostnadseffektivt, innovativt och gränslöst. Läs mer påwww.svenskbyggplat.se/.