Ny ventilation spar energi på flera sätt på Danvikcenter.

28 april 2017

DanvikCenter är en kontorsfastighet i Stockholm, byggd 1986. Fastighetsägaren Hemfosa har nu valt att göra en omfattande upprustning, ventilationen är en stor del. Utbytet av ventilationssystemet görs för att skapa ett optimalt inomhusklimat och få en omfattande energibesparing i fastigheten.

Första etappen av projektet är installerad och driftsatt av Hallerdts Ventilation AB. I källaren har de byggt om fläktrummet och installerat nya ventilationsaggregat som förser hela bottenplanet med friskluft. – Lösningen med modern teknik är både energieffektiv och driftsäker , säger Jocke Hallerdts.

danvikcenter-webbversion-1.jpg

TROX Auranor fixar inomhusklimatet
I bottenplan finns lunchrestaurang och konferensrum, båda har varierande behov av ventilation. Med hjälp av VAV-spjället LEO och VAV-kontrollen TVJ från TROX Auranor kan luftmängden aktivt regleras efter specifika lokalers aktuella behov. – Att styra ventilationen på detta sätt istället för att ventilera med ett konstant flöde skapar ett mer behagligt inomhusklimat vid hög belastning, och ger en energibesparing vid låg belastning, säger Tobias Wallbom, Exportchef på TROX Auranor.

danvikcenter-webbversion-2.jpg