466 stycken spiskåpor från Franke är på väg till Nynäshamn

27 januari 2021

Fläkt Teknik Entreprenad AB från Karlstad är ventilationsentreprenör i det mycket stora bostadsprojektet Fyren. Många lägenheter kräver många spiskåpor, och dessa valde Fläkt Teknik att beställa från just Bevego. Sedan november 2020 och fram till augusti 2021 kommer Bevego stolt att leverera spiskåpor från varumärket Franke till de nya bostäderna.

I Nynäshamn växer 466 st lägenheter fram 

Projektet Fyren är en enda sammanhängande huskropp uppdelad i olika sektioner och byggs i Nynäshamn söder om Stockholm. Sektion A är i 18 våningsplan och sektion B-H är i 8 våningsplan. 49 st av de totalt 466 lägenheterna blir bostadsrätter och resterande blir hyresrätter. Förutom lägenheter ryms förskola, garage, gemensamhetslokaler och gym i byggnaden. Magnolia Bostad är beställare och Consto står för totalentreprenaden. 

 

Fläkt Teknik Entreprenad AB från Karlstad 

“I ett vanligt projekt brukar en order på spiskåpor ligga på ca 20 stycken, på sin höjd 40 stycken och då tycker vi att det är ett stort projekt. Att få in en order på 466 stycken spiskåpor är ju otroligt roligt och helt unikt, att få detta förtroendet från Fläkt Teknik tar vi som en stor komplimang. Vi har haft ett nära samarbete ända sedan jag började på Bevego för 15 år sedan.” säger Fredrik Fernström som är säljare på Bevego inom ventilation.

Fläkt Teknik Entreprenad AB är ett företag med fokus på ventilation som arbetar både inom entreprenad och service. Företaget grundades 1990 och har sin bas i Karlstad. Idag har Fläkt Teknik Entreprenad AB 65-70 anställda och hyr även in ca 20 montörer på årsbasis. Per Berglund är projektledare och har bland annat ansvar över projektet Fyren i Nynäshamn. 

 

Totalentreprenad gällande ventilation 

“Jag utgår från Karlstad men åker från det ena bygget till det andra, men i dessa tider när vi inte ska resa så mycket har det blivit många byggmöten över videolänk. Det fungerar faktiskt bra och blir mer effektivt, jag tror att det är ett arbetssätt som är här för att stanna. Just nu är jag projektledare för totalt 10 projekt så jag har inte kunnat vara i Nynäshamn så mycket, då gäller det att man har bra montörer på plats och det har vi verkligen. I Nynäshamn har vi Kasper som ledande montör, han styr arbetet på plats riktigt bra. Under hela projektet har vi haft 8-9 montörer på plats.” säger Per 

Fläkt Teknik Entreprenad AB har arbetat med Consto under många år och i många projekt. Enligt Per var det den långsiktiga relationen och ett nära samarbete som gjorde att Consto anlitade dem även i projekt Fyren. Av samma anledning valde Fläkt Teknik att beställa materialet från Bevego, både spiskåpor och stora delar av allt annat ventilationsmaterial till de 466 lägenheterna.

Vecka 4_Cabinet_spiskapa.jpg

Ny och diskret spiskåpa från Franke 

“När Per på Fläkt Teknik kom till mig med detta projektet kom vi tillsammans fram till vilken spiskåpa som var den rätta för projektet. Det är en rolig process att få hjälpa kunden att lägga fram de bästa förslagen utifrån projektets krav och förutsättningar. Den spiskåpa som valdes heter Cabinet och är från varumärket Franke, det är en helt ny spiskåpa vilket är extra roligt.” säger Fredrik. 

2020 lanserade Franke den nya spiskåpan med namn Cabinet. Det är en väggmonterad spiskåpa som integreras helt mellan överskåpen i köket och är anpassad till flera olika skåpdjup. Du monterar enkelt din egna skåpslucka på kåpans löstagbara front, och spiskåpans LED-belysning fungerar både när fronten är i utfällt och i infällt läge. Cabinet skapar ett mycket stilrent och diskret uttryck.

“Beställaren som är Magnolia Bostad hade tydliga krav på spiskåpan. Fokus låg på osuppfångning vid låga flöden och då ansåg vi att spiskåpa Cabinet från Franke var det bästa alternativet. Det är en del faktorer att tänka på, framför allt när det är många spiskåpor kopplade till samma aggregat. Då kan det krävas ett högt tryck och det i sin tur kan skapa ett högt ljud, detta vill man undvika och specifikationerna på Cabinet uppfyller det vi sökte.” säger Per.

Vecka 4_Cabinet_spiskapa_produkt.jpg

Produktbild Spiskåpa Cabinet från Franke 

466 spiskåpor på 10 månader 

Byggnationen av projektet fyren startade 2018 och i november 2020 var det dags för Bevego att börja leverera alla Cabinet spiskåpor. Det är ett stort och omfattande byggprojekt där Fläkt Teknik Entreprenad AB stått för montering och installation av all ventilation. När köken i lägenheterna började byggas upp var det dags för Fläkt Teknik att påbörja nästa moment av deras uppdrag, att montera 466 stycken spiskåpor. 

“Innan vi började leverera spiskåporna gjorde Per en leveransplan som sträckte sig mellan november till augusti. Planen visade exakt vilken tid kåporna skulle levereras, hur många och till vilken sektion av bygget. Tidsplanen har hållit in i minsta detalj och det underlättar för oss att kunna ha den framförhållningen. Precis som på de flesta byggen finns ingen plats att lagerhålla material så det är av största vikt att spiskåporna kommer fram på överenskommen tid.” säger Fredrik.  

 

Det kan bli körigt på slutet 

“Hela projektet ska vara klart i december 2021, och första etappen redan nu i mars. Det känns som att vi ligger bra till i tid men det finns alltid en risk att det blir körigt på slutet. Det är mycket som ska klaffa och mycket som ska monteras i lägenheterna. Hela köket måste vara på plats för att vi ska kunna sätta upp spiskåpan, det är många faktorer att ta hänsyn till.” säger Per. 

 

Tack för förtroendet 

“Att vi på Bevego hjälper till mycket och anpassar oss helt efter kundens behov tror jag är anledningen till att vi får så stort förtroende från våra kunder, vi drivs av att göra kunden nöjd och glad. Vi har ett mycket bra samarbete med Fläkt Teknik och jag tror att de uppskattar att vi är så flexibla och levererar i rätt tid, annars hade vi inte fått en så här stor order. Det visar att vi gör ett bra jobb.” avslutar Fredrik.